Turun Seudun Tanssioppilaitos

Turun Seudun Tanssioppilaitos on arvostettu ja ammattitaitoinen tanssitaiteen perusopetusta antava tanssikoulu. Tanssioppilaitoksella on toimipisteitä Turussa, Kaarinassa, Raumalla, Maskussa ja Salossa. Tanssioppilaitoksessa tanssia voi harrastaa omaksi ilokseen ja hyödykseen, mutta myös haasteellisesti ja tavoitteellisesti kohti ammattiopintoja. Oppilaita on lähes 2000 – nuorimmat 3-vuotiaita ja vanhimmat eläkeikäisiä! Opetusaineita ovat lastentanssi, klassinen baletti, jazztanssi, showjazz, nykytanssi, breakdance ja pilates. Ryhmiä on kaikenikäisille - lapsille, nuorille ja aikuisille, niin tytöille kuin pojillekin. Tasoja on alkeista pitkälle edistyneisiin.

Turun Tanssiyhdistys ja Tanssiyhdistyksen Balettikoulu perustettiin jo vuonna 1975. Klassinen baletti veti harrastajia puoleensa ja vuosien kuluessa toiminta laajeni myös Turun ulkopuolelle. Baletin lisäksi jazztanssi, steppi ja moderni tanssi monipuolistuttivat harrastusmahdollisuutta. Valtakunnallinen tanssitaiteen perusopetussuunnitelma hyväksyttiin osaksi koulun opetussuunitelmaa vuonna 1989. Samaan aikaan nimenmuutos Turun Seudun Tanssioppilaitokseksi tuli ajankohtaiseksi.

Tanssioppilaitos on kannatusyhdistyspohjainen rekisteröity yhdistys, jonka tavoitteena on antaa ammattitaitoista ja monipuolista tanssitaiteen perusopetusta tanssia ilokseen harrastaville ja tanssin jatko-opintoihin aikoville.

Tanssin ilon lisäksi tavoitteenamme on luoda onnistumisen elämyksiä, antaa haasteita sekä mahdollisuuksia esiintymisiin ja itsensä monipuoliseen kehittämiseen eri tanssilajien avulla. Tunnemme tärkeän vastuumme myös kasvattajina ja asenteiden muokkaajana. Tanssioppilaitoksen oppilaille tanssista muodostuu elämäntapa - jo aikuisikään ehtineet oppilaat tuovat usein myös lapsensa aloittamaan tanssiharrastusta. Motivoiva liikkuminen on tärkeää sekä kehon että mielen hyvinvoinnille läpi elämän.

Oppilaille tarjottavat erityiskurssit esim. tanssihistoriasta, kehonhuollosta, ravintotietoudesta, maskeerauksesta ja muista ajankohtaisista aiheista rikastuttavat käsitystä tanssitaiteesta. Käymme myös monipuolisesti seuraamassa erilaisia tanssiesityksiä, joita analysoidaan keskustelemalla ja kirjoittamalla. Tanssioppilaitoksen oppilaita toimii ja on valmistunut tanssijan, tanssinopettajan ja koreografin ammatteihin.

Opetuksen ja oppilaiden hyvästä tasosta kertoo myös se, että vuosittain kouluumme tulee oppilaita valmistautumaan ammatillisten oppilaitosten pääsykokeisiin ja osa heistä pääseekin jatkamaan tanssin ammattiopintoja. Tanssioppilaitoksen oppilaille ei ole pääsykoetta. Poikkeuksen muodostavat kuitenkin erikoiskoulutusluokat ja joskus esiintymisryhmät.

Tanssioppilaitoksen jouluisista ja keväisistä tanssinäytöksistä on jo muodostunut perinne ja liput niihin tuntuvat aina loppuvan kesken. Tanssioppilaitos on toteuttanut tanssisatuversioita mm. Pienestä Merenneidosta, Pinokkiosta, Prinsessa Ruususesta, Cats-musikaalista, Nalle Puhista, Lumikista, Tirlittanista... lavalla on nähty myös vaativia otteita tunnetuista balettiklassikoista sekä omien opettajiemme kilpailuissa menestyneitä koreografioita.

Tanssioppilaitos on Suomen Tanssioppilaitosten liiton jäsenkoulu.