Miira Kaarenoja

Miira on työskennellyt Tanssioppilaitoksen nykytanssiopettajana vuodesta 1998 lähtien. Nykytanssin lisäksi Miira opettaa myös jazztanssia.

Miira on valmistunut filosofian maisteriksi Turun yliopiston kulttuurien tutkimuksen laitokselta ja tanssinopettajaksi Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta (nyk. Turun taideakatemia). Koska Miira työskentelee myös Tanssioppilaitoksen toimistossa hoitaen monipuolisesti esimerkiksi koulun tiedottamiseen liittyviä kirjoitustöitä ja koulun kehittämiseen liittyviä projekteja, saa hän hyödyntää molempia tutkintojaan. Sekä tanssin opetustyö että tanssin tutkimus ja kirjoitus kiinnostavat Miiraa kovasti.

Miiraa houkuttelee nykytanssi sen kaikissa muodoissaan: vaihtelevana ja monipuolisena, sekä kehoa että mieltä rikastuttavana tapana liikkua. Tärkeää on kokonaisvaltainen liikkuminen, jossa koko keho tuntee ja reagoi. Miira kokee sekä nykytanssin tekniikkaopetuksen että erilaiset keholähtöiset kokeilut ja improvisaatiotehtävät yhtä lailla arvokkaina ja mielekkäinä. Lisäksi Miira pitää koreografisesta työskentelystä ja onkin luonut monia muistoissa säilyviä koreografioita, kuten ”Catch as catch can”, ”Katkos”, ”Welcome to Finland” ja ”Silta”.

Vapaa-ajallaan Miira on perheensä kanssa, lukee kirjoja itselleen tai lapsilleen, katsoo leffoja ja tekee kävelylenkkejä. Vanha omakotitalo vaatii myös jatkuvaa huoltoa ja remontoimista. Matkustamisesta Miira yleensä vain haaveilee, mutta aina joskus jokin matka toteutuukin.  

Miiran tavoitat numerosta 040 775 3675 ja sähköpostitse miira.kaarenoja(a)tanssioppilaitos.com